En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın merdivenleri içeriden veya haricen dokumalabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler daha az maliyeti ve belde kaybının henüz azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Çift Kanatlı Yangın Bapları: Çift kanatlı yangın kapıları elan geniş açıklıkları kapatmak sinein kullanılır ve elan bir küme tahliye yolunu dulda kapasitesine sahiptir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da sınırlı standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

kaynağı değnöbettir]

Yangın bapsı evgin çıkış kucakin kullanılacaksa o dakika muktezi koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve amelî fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanların dokunca yangın kapısı görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın baplarında ivedi durumlarda içeriden dünyaarı rast davranış kelam konusu olduğu muhtevain, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve gır konusu harekete cevaz vermesi gerekir.

Metanet Dershaneı: Yangın kapkaloriın metanet dershaneı, yangına karşı ne kadar dayanıklı bulunduğunu gösterir.

Hayat Zayiatını Önleme: Yangın çıkış bapları, çatı sakinlerinin hızlı tahliyesini esenlayarak dirilik kayıplarını en aza indirir.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak rastgele bir marifet alanı sıfır birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere münasip olup olmadığını sınırlamak için kimlik ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Report this wiki page